Produktionen på Sindal Specialtegl A/S

Sindal Teglværk ejes af Falkenløwe A/S. Dette er Danmarks eneste originale kulfyrede ringovn (opført år 1899) som stadig producerer klassiske teglprodukter uden kemiske tilsætningsstoffer. Der fremstilles ægte håndlavede teglprodukter som gennem mange generationer.

Vores teglværk er det eneste i Danmark, hvor der stadig produceres munke- og mursten, formsten, gulvtegl og tegltagsten nøjagtig som munkene gjorde tilbage i det 11. århundrede.

På vores eget snedkeri fremstilles og ændres de træforme der bruges i den daglige produktion.

Den gamle ringovn håndsættes og brænder herefter i 6-7 dage. Når brændingen er fuldført håndtømmes ringovnen igen. Teglsten bliver i dag brugt i forskellige formater afhængig af opgavens karakter.

I området omkring Sindal, er der stadig ler forekomster. Leret afmagres alene med tilsætning af sand uden nogen former for kemikalier. Leret bliver kun behandlet meget lidt før den rå masse presses i træforme med ren håndkraft. På den måde opnår vi de middelværdier af lav trykstyrke og stor vandoptagelse, der kendetegner tegl fra middelalderen.

Erfarne teglbrændere varetager og overvåger brændingen i ringovnen 24 timer i døgnet. Det giver garanti for fuld frostsikkerhed - det er et ubetinget krav, når man leverer sten til renovering af historiske bygningsværker.